ΣΤΜΕ
Λεωφόρος Πεντέλης 19, Μελίσσια 15127 Αθήνα
☏ +30 210 804 4033
info@stme.org.gr

Μελάνωμα

Δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ σολάριουμ και μελανώματος*

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση στον δημόσιο τομέα για την υποτιθέμενη σχέση μεταξύ sunbed και καρκίνου του δέρματος, συγκεκριμένα με το μελάνωμα.

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ της υπεύθυνης χρήσης των σολάριουμ και του μελανώματος.

Έχουν διεξαχθεί μελέτες ειδικά για να δημιουργηθεί μια περιστασιακή σχέση και οι οποίες κατάφεραν να το πράξουν έως τώρα. Σε αυτές τις μελέτες περιλαμβάνεται μια πρόσφατη, μεγάλη προσπάθεια ελέγχου στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία διενεργήθηκε από το Leeds Cancer Centre Research UK.

Η έρευνά τους κατέληξε: «Ως εκ τούτου, δεν έχουμε βρει κανένα αποδεικτικό στοιχείο μεταξύ της σχέσης του κρεβατιού μαυρίσματος (sunbed) και του κινδύνου εμφάνισης μελανώματος». Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο International Journal of Cancer*.

Ανά πάσα στιγμή, είτε στον ήλιο ή σε ένα sunbed, είναι σημαντικό να διασφαλίζεται ότι η υπερβολική έκθεση ή το κάψιμο αποφεύγονται. Η υπερβολική η έκθεση και το κάψιμο αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος, όχι η υπεύθυνη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Να ζητάτε πάντα συμβουλές από ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο μέλος του προσωπικού, σχετικά με τον κατάλληλο χρόνο που χρειάζεται ο τύπος του δέρματός σας και το επίπεδο του μαυρίσματος, καθώς και να εξετάζετε εκ των προτέρων αν έχετε κάποια από τις αντενδείξεις, βάσει των οποίων απαγορεύεται το μαύρισμα, είτε σε sunbed είτε στον ήλιο.

*Πηγή: The Sunbed Association, UK

Advertisement

Advert/Link/Text

Advert/Link/Text


Μέλη του ΣΤΜΕ

Logo Deja Vu Logo Hempz Logo Iso Italia Logo KBL Megasun Logo King Sun Logo King Tan Logo Pacific Sun Logo Solarium Stores Logo Sun Angel Logo Sunplus Logo Sunlounge Logo Supre