ΣΤΜΕ
Λεωφόρος Πεντέλης 19, Μελίσσια 15127 Αθήνα
☏ +30 210 804 4033
info@stme.org.gr

Τύποι δέρματος

6 βασικές κατηγορίες

Ο τύπος του δέρματός μας είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε! Υπάρχουν έξι βασικές κατηγορίες τύπων δέρματος. Δείτε αν μπορείτε να αναγνωρίσετε τον τύπο του δέρματός σας, χρησιμοποιώντας τον παρακάτω πίνακα. Το μέλος του ΣΤΜΕ στο οποίο απευθύνεστε για να μαυρίσετε μπορεί πάντα να σας βοηθήσει.

Τύπος δέρματος Περιγραφή δέρματος Αντίδραση στο μαύρισμα
1. Πολύ λευκό, συνήθως με πολλές φακίδες. Κόκκινα ή ξανθά μαλλιά. Μπλε ή γκρι μάτια. Υψηλός κίνδυνος εγκαύματος. Το δέρμα γίνεται κόκκινο και ξεφλουδίζει. Συνιστάται να μην μαυρίζει στο φως του ηλίου. Να ΜΗΝ χρησιμοποιούνται τα sunbed.
2. Λευκό, συνήθως με φακίδες. Ξανθά προς καστανά μαλλιά. Πράσινα και γκρι μάτια. Μεγάλος κίνδυνος εγκαύματος. Μεγάλη προσοχή στο μαύρισμα. Το μαύρισμα τείνει να είναι ελαφρύ.
3. Λευκό προς ανοιχτό καφέ, χωρίς φακίδες. Σκούρα ξανθά ή καστανά μαλλιά. Γκρι ή πράσινα μάτια. Μέτριος κίνδυνος εγκαύματος. Ικανό να δημιουργήσει ένα μέτριο μαύρισμα χωρίς φακίδες.
4. Ανοιχτό καφέ. Σκούρα καστανά μαλλιά και μάτια. Το κάψιμο είναι σπάνιο και το μαύρισμα γίνεται γρήγορα και σε βάθος. Βλ. τη συμπληρωματική σημείωση παρακάτω.
5. Βαθύ καφέ δέρμα, φυσική προστασία από τον ήλιο. Σκούρα μαλλιά και μάτια Το κάψιμο είναι σπάνιο. Το μαύρισμα γίνεται γρήγορα και σε βάθος. Αυτός ο τύπος δέρματος έχει τη δική του φυσική προστασία. Βλ. τη συμπληρωματική σημείωση παρακάτω.
6. Πολύ σκούρο δέρμα. Μαύρα μαλλιά και σκούρα μάτια. Ποτέ δεν καίγεται σε φυσικό φως του ήλιου. Βλ. τη συμπληρωματική σημείωση παρακάτω.

Σημείωση: Οι τύποι δέρματος 4, 5 και 6 πρέπει να πάρουν προληπτικά μέτρα για την αρχική έκθεση. Η αρχική έκθεση θα πρέπει επίσης να είναι μέτρια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ο παράγοντας προστασίας του φυσικού δέρματος αυξάνεται λόγω της τακτικής έκθεσης στον ήλιο.

Advertisement

Advert/Link/Text

Advert/Link/Text


Μέλη του ΣΤΜΕ

Logo Deja Vu Logo Hempz Logo Iso Italia Logo KBL Megasun Logo King Sun Logo King Tan Logo Pacific Sun Logo Solarium Stores Logo Sun Angel Logo Sunplus Logo Sunlounge Logo Supre